Palma CamilleH

Om det inte var Ronaldo s natt, hur utvärderar vi då David Alaba? Den österrikiska spelmakaren och Bayern München mannen ersattes i 65: e minuten av Alessandro Schopf, och det talade om volymer om Alabas prestanda i ett spel som han helt enkelt inte gjorde bli involverad i. Alaba slutförde bara 12 pass och, precis som Ronaldo, finns det den äkta risken nu när Alaba s Euro 2016 kommer att sluta med en whimper.
För att ge fotbollströjor barn Alaba sin grund, såg han aldrig bekvämt ut i den roll han överlämnades av chefen Marcel Koller. Österrike s pack hade omformats efter deras 2-0 nederlag till Ungern, och Alaba hade flyttats till nr 10 i stället för den skadade Zlatko Junuzovic. I teorin passar den Alabas energi och lur; i praktiken menade det djupa mittfältet paret Julian Baumgartlinger och Stefan Ilsanker saknade exakt vad Alaba erbjuder när de placeras längre tillbaka. Paret kämpade för att sätta något tempo och misslyckades med att ge anständigt innehav till fotbollströjor dem som befann sig framför dem.
Det innebar att Alaba var för ofta isolerad, och fickan mellan hållarna och anfallaren Marcel Sabitzer - föredragen till den höga Marc Janko här - liknade mer av en chasm. William Carvalho hanterade Alaba kompetent och Alabas enda verkliga inflytande moment kom före pausen när en piskfri frispark rensades utmärkt av Vieirinha som Martin Harnik väntade på att slå.

Tags: ,

Comments are closed.