Luz BlakeYou

napoli tröjorTidigare Monaco, Lille, Lyon och Nice tränare Puel, 54, har aldrig arbetat utanför Frankrike och tillbringat hela sin karriär i Monaco där han coachades av Arsene Wenger.
Ett uttalande som släpptes på Southamptons officiella hemsida läste: ‘Utnämningen av Puel följer en omfattande sökning efter rätt ledare för att fortsätta klubbens framsteg de senaste åren.
Direktör för fotboll Les Reed sa: ‘Processen att utse en ny första lagledare har varit flitig och noggrann. För att säkerställa att vi utsåg billiga fotbollströjor en chef som skulle uppfylla våra behov som klubb, återkoppling från omklädningsrummet, liksom med hänsyn till vår kultur, vision och värderingar, var avgörande för att utarbeta våra kriterier för utnämningen.
Puel anländer i stället för Koeman som utnämndes som chef för Everton tidigare denna månad. Puels anmärkningsvärda prestationer inkluderar att vinna Ligue 1-titeln med Monaco år 2000 och nå Champions League-semifinalen med Lyon.
Mer nyligen tillbringade Puel de sista fyra säsongerna med ansvar för Nice som han ledde till fjärde plats i Ligue 1 sista termin och fotbollströjor barn kvalifikation till Europa League - där de kunde möta Southampton.
Han ärver en Southampton-sida som uppnådde efterföljande bästa Premier League-mål under de senaste två säsongerna efter att ha avslutat sjunde och sjätte, men utan Victor Wanyama, som gick med i Tottenham i en 11 miljoner pund och Sadio Mane, som är klar att slutföra flytta till Liverpool för en avgift på upp till £ 36m.

Tags: ,

Comments are closed.